BISCUIȚI DE CASĂ

Print

BISCUIȚI DE CASĂ

 
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

1 kg făină 000 Raftul bunicii
1 cană ulei
1 cană borș
1 cană zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet de mere
1 pachet unt topit
3 ouă
1 praf de sare

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un bol cât mai mare și amestecă-le un pic. Începe apoi să frămânți și fă-o până când aluatul capătă o consistență fermă. Pornește cuptorul și lasă-l să se încingă până la 180°C. Între timp, ia o mână de făină și presară pe masa de lucru. Întinde cu făcălețul o foaie de 5-8 mm grosime și decupează biscuiții cu ajutorul unor forme. Poți să folosești chiar și un pahar pentru acest proces.

Aranjează frumos biscuiții pe o tavă în care ai pus în prealabil hârtie de copt. Bagă tava la cuptor și așteaptă cu răbdare timp de aproximativ 15 minute. De fapt, o să îți dai seama că sunt făcuți de îndată ce vezi că s-au rumenit puțin deasupra. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i un timp să se odihnească și apoi aranjează-i cu grijă pe un platou. Presară zahăr pudră cu aromă de vanilie și împarte-i cu drag celor din jur.

Poftă bună!

Tartă cu ciocolată

45 minute

VEZI REȚETA

Tort de clătite cu zmeură

60 minute

VEZI REȚETA

Plăcintă cu fructe de pădure

75 minute

VEZI REȚETA