BISCUIȚI DE IARNĂ

Print

BISCUIȚI DE IARNĂ

 
Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

Aluat:

750 g făină Raftul bunicii 650
500 g unt rece
250 g zahăr praf
3 gălbenușuri
o jumătate linguriță de sare
un pliculeț de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
o linguriță de scorțișoară

Decor:

un albuș de ou
120 g zahăr praf
câteva picături de suc de lămâie
colorant după bunul plac

Mod de preparare:

Pune într-un vas încăpător făina cernută, iar în centru celelalte ingrediente. Untul îl poți tăia în bucățele mici, mici, îți va fi mai ușor așa. Începe să frămânți aluatul repejor, pentru că untul nu trebuie să se încălzească!

Întinde aluatul numai bun între două foi de hârtie de copt și, cu ajutorul sucitorului din dotare, întinde o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Apoi, decupează aluatul folosind formele tale preferate de Crăciun.

 

Bate bine albușul cu zahărul și sucul de lămâie, până ce vei obține o glazură delicioasă de te lingi pe degete. Coace biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, apoi lasă-i la răcit și decorează-i de sărbătoare.

Poftă bună!

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

40 minute

VEZI REȚETA

Prăjiturele cu răvaș

20 minute

VEZI REȚETA

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

VEZI REȚETA