CORNURI SĂRATE MINUNATE

Print

CORNURI SĂRATE MINUNATE

 
Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente: 

50 gr făină 000 Raftul bunicii
6 gr sare
10 gr drojdie uscată
35 gr zahăr
150 ml lapte călduț
180 ml apă călduță
2 ouă
50 gr unt moale sau chiar lichid, însă răcit

Mod de preparare:

Începe cu aluatul. Într-un castron, cerne făina și fă-i o adâncitură în mijloc, cât să se cuibărească acolo drojdia uscată și zahărul. Adaugă apa călduță și amestecă cu grijă, până când drojdia se dizolvă pe deplin.

Lăsă amestecul deoparte 10-15 minute pentru a se activa drojdia, iar apoi adaugă laptele și sarea. Frământă fie cu mâna, fie cu mixerul folosind cârligele speciale pentru aluaturi. Pe rând, adaugă cele două ouă și untul și amestecă bine. Va rezulta un aluat elastic.

Alături, unge un castron cu ulei și pune aluatul la dospit, acoperit cu folie alimentară, până când își dublează volumul. În funcție de temperatura camerei, el va crește mai repede sau mai încet, însă făina bună și drojdia ar trebui să încadreze procesul în cel mult 30 de minute.

Împarte aluatul în 12 părți și întinde-o pe fiecare în parte pe blatul de lucru uns cu puțin ulei. Rulează în formă de chifle sau cornuri, după bunul plac – al tău sau al celor dragi. Lasă minunățiile vreo 15 – 20 de minute, la crescut, în tava tapetată și acoperită.

Chiar înainte să le bagi la cuptor, unge-le cu gălbenuș de ou bătut și presară semințele preferate (susan, mac, dovleac, chimen sau mix). Pune tava la copt timp de 20 de minute la 180  de grade în cuptorul preîncălzit.

Când se răcesc, se pot împacheta și sunt gata de ghiozdan! Pufos și gustos, adorat de toți mofturoșii! Poftă bună!

Quiche cu ciuperci

1 oră și 45 minute

VEZI REȚETA

Pachețele cu spanac și gorgonzola

45 minute

VEZI REȚETA

Gnocchi delicioși

30 minute

VEZI REȚETA