LAPTE CU TOCMAGI

Print

LAPTE CU TOCMAGI

 
Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

Pentru 4 porții:

150 g de făină 000 Raftul Bunicii
1 ou
3 linguri de apă
1 litru de lapte
1 linguriță de sare
2 linguri de zahăr
1 linguriță de scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

Dacă ai decis să renunți la celebrele cereale cu lapte în favoarea variantei autentice românești, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din Bucovina nu-i pun doar în supe și ciorbe, ci și în lapte dulce. Primul pas este să frămânți aluatul pentru tocmagi. Iar pentru asta mestecă într-un bol făina cu oul și 3 linguri de apă.

Vei obține un aluat tare pe care va trebui să-l întinzi cu sucitorul într-un strat subțire. Împăturește aluatul astfel încât să obții o fâșie lungă și taie tocmagii cu un cuțit ascuțit. Pudrează-i cu multă făină și desfă-i să vezi cât de frumoși sunt! Fierbe-i în laptele cu sare și zahăr cam 3-4 minute. Presară scorțișoară măcinată deasupra și savurează un mic dejun autentic moldovenesc!

Poftă bună!

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

40 minute

VEZI REȚETA

Prăjiturele cu răvaș

20 minute

VEZI REȚETA

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

VEZI REȚETA