Meniul cu bunătăți de casă, pentru o zi de vară

Print

Meniul cu bunătăți de casă, pentru o zi de vară

 

E timpul ca toate frământările ori întrebările despre ce mai poți pregăti de mâncare să ajungă la final și să se cearnă din ele doar bucuria de a găti pentru cei dragi, bunătăți demne de laude. Iată o sugestie de meniu pentru o zi, ușor de pregătit, de urmat ori de completat după bunul tău plac.

Începe cu un mic dejun dulce, pregătit din ingrediente pe care le ai la-ndemână: făină 000 Raftul bunicii, griș Raftul bunicii, brânză de vaci, ouă, zahăr, sare și puțin ulei. În mai puțin de jumătate de oră, îi întâmpini pe cei dragi cu un bună dimineața cald și o porție delicioasă de papanași cu brânză, aburinzi. Găsești rețeta aici. Un mod perfect de a începe o zi plină cu gustul copilăriei, nu-i așa?

Poți continua înainte de prânz cu o gustare simplă și de efect: bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan. Aurii, delicioase, cu formă perfectă și, cel mai important, cu gust bogat, bastonașele de mămăligă trec cu brio testul pofticioșilor. Încearcă-le chiar astăzi, în bucătăria ta și transmite-ne pe pagina de Facebook dacă ai putut ține pasul cu toate yummy-urile, wow-urile și laudele.

La prânz savurează o supă de pui cu găluște pufoase. E hrănitoare, gustoasă, perfectă pentru a-i aduna pe toți în jurul mesei, acasă.

Ziua-i lungă, dar pofta-i mare, așa că pentru următoarea gustare,  dacă tot ai desfăcut pachetul de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii și ai primit atâtea aprecieri, de ce să nu o continui cu un nou fel de mâncare, pe cât de tradițional, pe atât de ”parcă” scos din tipare? Pregătește, în mai puțin de jumătate de oră, o mămăliguță cremoasă cu spanac.  Cum să o faci? E atât de simplu! Găsești toți pașii de urmat aici.

Nu lăsa ziua să treacă fără să-ți iei porția de alint cu o prăjitură cu zmeură și lămâie. Ai nevoie de 40 de minute și de câteva ingrediente-cheie, în ton cu vara. Pe scurt, într-un bol, ai de amestecat untul, trei sferturi dintr-o cană de zahăr și făina Raftul bunicii, până ce toate se transformă într-un aluat omogen. Coace-l la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 minute. Până rumenește aluatul, pregătește deliciosul topping: în bolul mixerului, amestecă ouăle, zahărul și făina, apoi adaugă zeama de lămâie și zmeura proaspătă din grădină. Toarnă toppingul de zmeură peste crusta rumenită în cuptor și mai lasă-le la copt încă 20 de minute, iar răbdarea îți va fi răsplătită! Găsești rețeta completă aici: http://raftulbunicii.ro/prajituri-cu-zmeura-si-lamaie/, iar tu decizi dacă o servești la prânz, la cină, ori între mese. Important e să te bucuri de un desert perfect pentru vară, în compania celor dragi.

Poftă bună!

 

 

 

 

Cârnăciori de casă în aluat

40 minute

VEZI REȚETA

Ciabatta

60 minute

VEZI REȚETA

Supă cu găluște din griș

120 minute

VEZI REȚETA