PIZZA RAPIDĂ CU PROSCIUTTO ȘI RUCOLA

Print

PIZZA RAPIDĂ CU PROSCIUTTO ȘI RUCOLA

 
Timp de preparare: 35 de minute

Ingrediente:

300g de făină Raftul bunicii 650
1 vârf de sare
½ pliculeț de drojdie uscată
2 linguri ulei de măsline
300ml apă călduță
200g mozzarella
4-5 linguri pastă de roșii
70g prosciutto crudo
1 mână de rucola

Mod de preparare:

De ce să comanzi pizza când o poți prepara mai rapid decât i-ar lua curierului să o livreze. Iată ce ai de făcut:

Pornește repejor cuptorul și, cât timp acesta se încinge la 220 de grade, pregătește toate ingredientele.

Cu spor și voie bună amestecă într-un bol făina, sarea, drojdia, apoi toarnă cu grijă uleiul de măsline și apa călduță. Frământă ușor, până ce obții un aluat.

 

Presară puțin din făina fină pe tava de copt. Întinde, apoi, aluatul în tavă și unge-l cu sos gustos de roșii (în care ai amestecat puțină sare, cam câtă îți place ție). Rupe cu poftă bucăți de mozzarella și presară-le deasupra, apoi pune totul la cuptor timp de 10-15 minute, până ce se rumenește.

După ce scoți pizza din cuptor, așază deasupra feliile de prosciutto și presară câteva frunze de rucola. Și gata, pizza caldă și bună poate fi devorată!

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

40 minute

VEZI REȚETA

Prăjiturele cu răvaș

20 minute

VEZI REȚETA

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

VEZI REȚETA