Quiche cu ciuperci

Print

Quiche cu ciuperci

Timp de pregătire: 1h 45 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
125 g unt
1 ou
1 lingură de apă rece
sare

Pentru umplutură:
400 g ciuperci
4 fire de ceapă verde
200 g smântână (24% grăsime)
3 ouă
50 g brânză cheddar
50 g brânză emmentaler
3 linguri ulei de măsline
sare
piper alb
nucşoară

Astăzi am găsit inspirație într-un savuros quiche cu ciuperci, pregătit cu mult drag de Madame Pelin.

Descoperă povestea și urmează la tine-n bucătărie rețeta tartei de la care nu-ți mai poți lua ochii!

”Minunatul Quiche, o tartă tradițională franțuzească, îşi are, de fapt, originea în Germania, în regatul medieval Lothringen care se afla atunci sub dominație germană şi pe care francezii l-au redenumit mai târziu Lorraine. Inițial, era un fel de plăcintă umplută cu ouă, smântână şi bacon afumat. Dar pentru că lumea se schimbă şi progresează, iar domeniul culinar nu face excepție, în zilele noastre găsim o varietate de quiche, de la orginalul Quiche Lorraine sau Quiche Alsacienne cu ceapă, până la cele cu ciuperci, broccoli, spanac, praz, somon, fructe de mare.

Aşadar, astăzi am pregătit o tartă cu aluat sfărâmicios, pe bază de unt, cu umplutură de ciuperci, ceapă verde, emmentaler, cheddar, ouă şi smântână. Alături de un pahar cu vin alb şi tolba plină de poveşti… est très délicieuse!

Mod de preparare:

Se amestecă 250 g făină cu 125 g unt rece tăiat în cubuleţe, 1 ou, 1 lingură de apă rece şi un vârf de cuţit de sare. Se frământă repede un aluat care se înveleşte în folie de plastic şi se lasă 30 de minute la frigider.

Separat, ciupercile se curăţă şi se taie în felii mici, iar ceapa verde se toacă mărunt. Legumele se călesc în uleiul de măsline, într-un wok, până se înmoaie şi scade complet apa lăsată de ciuperci (aproximativ 10-12 minute), apoi se condimentează cu sare, piper alb şi nucşoară, după gust. Într-un castron, 200 g smântână se amestecă cu 3 ouă şi 100 g brânză rasă (cheddar şi emmentaler).

Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), tapetată cu puţin unt şi făină. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se bagă la cuptor vreo 8-10 minute.

Se scoate tava din cuptor, se pune amestecul de ciuperci, apoi se toarnă sosul cu smântână. Se coace la cuptor, la foc mediu, aproximativ 45 de minute. Poftă bună!”

© https://madamepelin.wordpress.com/

Găluște cu brânză de vaci și mere

40 minute

VEZI REȚETA

Prăjitură pandișpan cu prune

60 minute

VEZI REȚETA

Brioșe cu mălai și broccoli

30 minute

VEZI REȚETA