30 minute

Ingrediente:

 

100 g făină 000 Raftul Bunicii

200 g ciocolată

150 g ciocolată pentru ornat

120 g zahăr brun

120 g unt

4 ouă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

1 vârf de cuțit sare

Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pasionat de ciocolată.

Mod de preparare

Pune într-un vas bucăți de ciocolată și untul și topește-le împreună, la bain-marie (peste o cratiță pusă pe foc, cu apă clocotită). Când untul și ciocolata au ajuns la o consistență lichidă, se ia vasul de pe cratiță și se lasă la răcorit la temperatura camerei, la îndemână.

Separat, amestecă făina cu sarea, praful de copt, zahărul și apoi se adaugă peste compoziția de ciocolată. Mixează-le și adaugă, treptat, cele 4 ouă și esența de vanilie. 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și între timp pune compoziția în formele din hârtie sau de silicon pentru brioșe. Dă-le la cuptor pentru 12 minute.

Scoate minunile din cuptor și lasă-le apoi să se răcească puțin. Topește ciocolata pentru ornat, având grijă să amesteci încontinuu. Toarnă ciocolată peste fiecare dintre brioșe și privește-le cum se răsfață! 

Se împacă foarte bine și cu zahăr vanilat pudrat pe deasupra sau le poți orna cu dulcețurile preferate!

Vor fi un deliciu pentru tine și cei dragi oricum! Poftă bună!


TIPS & TRICKS


PENTRU O COMPOZIȚIE OMOGENĂ, INGREDIENTELE USCATE PRECUM FĂINA, PRAFUL DE COPT, ZAHĂRUL, SE AMESTECĂ ÎNAINTE DE A FI ADĂUGATE CELE LICHIDE, PRECUM LAPTE, OUĂ, UNT TOPIT.

Alte rețete