30 minute

Ingrediente pentru turtă dulce

500 g făină 650 Raftul Bunicii

1 ou întreg și un gălbenuș

100 g zahăr brun și alb

100 ml lapte

100 g unt

5 linguri miere

scorțisoară măcinată

nucșoară măcinată

cuișoare măcinate

anason măcinat (opțional)

bucăți de ciocolată (opțional)

1 linguriță bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

1 vârf de cuțit sare

Ingrediente pentru glazură

150 g zahăr pudră

1 albuș

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri apă fierbinte

1 vârf de cuțit sare

 

 

Mod de preparare

Într-o cratiță, la foc mic, topește untul și amestecă-l cu mierea, zeama de lămâie și cu zahărul, până ce se omogenizează. Ia cratița de pe foc și las-o la răcit, cât timp pregătești compoziția din făină, condimente și bicarbonat.

Bate ouăle și adaugă amestecul peste ingredientele uscate. Este momentul să combini cele două amestecuri, cel uscat și cel din cratiță: mixează până ce obții un aluat nici prea tare, nici prea moale, pe care să-l lași 2-3 ore la rece, până va deveni ferm și ușor de întins.

Desigur, în tot acest timp, poți căuta idei despre cum să glazurezi, ce modele să creezi pe turta dulce, pentru a-i surprinde în mod plăcut pe cei dragi.

Întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie groasă de 1-1,5 cm și apoi decupează, cu forma-inimioară, minunile aromate.

Preîncălzește cuptorul și așază turta dulce în tavă, pe o foaie de copt. După 12-15 minute, la 180 de grade, inimile din turtă dulce vor fi gata. 

 

 

 

 

Lasă-le să se răcorească până ajung la temperatura camerei și pregătește glazura.

Bate albușul cu foarte puțină sare, până capătă consistență de spumă și încorporează, lingură cu lingură, zahărul pudră și, pic cu pic, zeama de lâmâie. Când ajungi să ai în vas o bezea tare, adaugă, puțin câte puțin, apa fierbinte. Continuă să mixezi până când de la bezea, ajungi la consistența de smântână dulce, cu un luciu alb.

Din acest moment, e timpul să-ți pui creativitatea în valoare. Fie că le acoperi uniform ori desenezi variate forme, floricele, zâmbete sau alte inimi, fie că scrii inițialele celor dragi pe inimioarele de turtă dulce, cu dragoste și voie bună, nu ai cum să dai greș!

După ce ai ornat turta dulce, las-o la termperatura camerei 2-3 ore până când se întărește glazura.

Arată-ne și nouă, pe pagina de Facebook Raftul Bunicii, cu ce bunătăți de casă i-ai surprins pe cei dragi în luna iubirii. 


TIPS & TRICKS


PENTRU UN ALUAT PERFECT, MIXEAZĂ BINE INGREDIENTELE ȘI AI GRIJĂ SĂ RESPECȚI CONSISTENȚA RECOMANDATĂ ÎN REȚETĂ.

Alte rețete