1 oră și 10 minute

Pizza în formă de inimă

Ingrediente:

500 g făină 650 Raftul Bunicii

1 plic de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă

300 ml apă călduță

1 lingură ulei de măsline

1 vârf de cuțit sare

1 linguriță zahăr

ingrediente pentru topping, la alegere

 

Negrese-inimioare 

Ingrediente: 

500 g făină 000 Raftul Bunicii

500 ml lapte

350 g zahăr

200 g unt

100 g cacao

10 g praf de copt

5 ouă

esență de vanilie

1 vârf de cuțit sare

Cum să transformi o zi obișnuită într-o zi a celebrării dragostei? Cu inspirație și dragoste în toate, am zice noi.

Pentru Valentine’s Day sau pentru zilele în care vă găsește ora prânzului împreună, vă propunem un meniu simplu, ușor de făcut și care poate împăca, cu un strop de creativitate, poftele și preferințele culinare ale amândurora.

Pizza în formă de inimă

Pentru această bunătate, începe prin a dizolva drojdia cu zahărul în 50 ml de apă călduță. Adaugă amestecul într-un vas în care ai pus făina, sarea și încorporează totul prin frământare, punând, treptat restul de apă, iar spre final, uleiul de măsline. Este nevoie să frămânți aluatul aproximativ 10 minute sau până când are o textură elastică și nu se prinde de mâini ori de pereții vasului.

Acoperă vasul cu folie alimentară și un prosop și dă-l la loc călduț, timp 60 de minute, până ce își dublează volumul.

Acum poți pregăti topping-ul pentru pizza, după bunul plac. În funcție de cât de mari vei dori să fie inimile decupate din aluat, vă veți bucura de 2-3 pizza la această masă de prânz. Pregătește pentru toate sos de roşii, mozarella și busuioc și apoi joacă-te cu variatele ingrediente: măsline, porumb, ardei gras, prosciutto, ciuperci, salam etc.

Când a crescut aluatul, împarte-l în 2-3 părți egale, întinde-l la început cu mâna, apoi cu sucitorul și decupează, chiar și cu imperfecțiuni, o inimă. Pune peste inima de aluat ingredientele preferate și dă-o în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Cât prima pizza-inimioară este la copt, ai timp de stat la povești și le poți pregăti și pe celelalte două!

 

 

 

 

Negrese-inimioare

Într-un vas încăpător, amestecă făina cu zahărul (de preferat brun), cacao, esența de vanilie, sarea și praful de copt. Într-un alt vas, amestecă cu ajutorul unui tel laptele, ouăle bătute și untul topit (dar răcit până la temperatura camerei). Transferă această compoziție lichidă în vasul în care ai pregătit-o pe cea solidă și amestecă totul până la omogenizare cu telul sau cu o spatulă.

Pune totul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, nivelează cu grijă și introdu tava în cuptorul preîncălzit, la 160°C, pentru 45 de minute, suficient timp cât întreaga bucătărie să se umple cu miros de ciocolată.

Scoate negresa și las-o să se răcească în tavă. Tai-o apoi în pătrate și transferă-le pe un blat. Decupează inimioare cu forme de prăjituri metalice. Păstrează ce rămâne din negresă într-un castron uscat; va merge perfect cu înghețata de vanilie ori de fructe de la cină!

Ornează inimioarele de negresă cu ciocolată topită, gem sau dulceață și apoi presară fulgi de cocos, rodie, fulgi de ciocolată sau bucățele de nuci coapte. 

Prânzul e gata! Poftă bună și dragoste în toate!


TIPS & TRICKS


ALUATUL CREȘTE FRUMOS DACĂ PREÎNCĂLZEȘTI DINAINTE CUPTORUL.

Alte rețete