60 de minute

Pentru aluat: 

200 g Raftul bunicii Făină 000

1 linguriță bicarbonat

1 vârf de cuțit de sare 

100 g zahăr brun sau brut

1 plic zahăr vanilat

1 lingură plină de cacao 

100 g nucă tocata

3 linguri gem de prune sau de caise

200 ml apă călduță

50 ml ulei

70 g ciocolată neagră de post

Pentru frosting:

100 g zahăr brun sau brut; 1 lingură cacao; 50 ml apă; 3-4 linguri nucă tocată 

 

Într-un bol împrietenim ingredientele solide: făina, zahărul, nuca, bicarbonatul, cacao și sarea. 

Peste amestec venim cu ingredientele lichide (apa, uleiul și esența de rom, dacă este pe gustul tău) amestecate cu gemul. Ciocolata trebuie să fie topita la bain marie cu 2 linguri de apă și să fie amestecată în aluat până obțineți o compoziție moale și pufoasă. 

Punem aluatul într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt și lăsăm negresa la cuptorul încins la 180 grade timp de 40 de minute. 

 

Un Frosting de Cacao este minunat pentru negresa noastră care s-a răcit, trebuie doar să amestecați la foc mic cacao și zahăr în apă până se transformă într-un sos consistent.

Turnați glazura peste negresă și aruncați în ploaie nuca tocată.

Poftă bună și post ușor!  


TIPS & TRICKS


Ciocolata trebuie topită pe baie de aburi pentru a căpăta o textură cremoasă.

Alte rețete