65 de minute

250 g Raftul bunicii Făină 000

3 bananecoapte

180 g zahăr brun sau brut

2 plicuri zahăr vanilat

200 ml ulei

o linguriţă mică bicarbonat

o linguriţă mică praf de copt

un praf de sare

o linguriţă coajă de lămâie rasă

o jumătate de cană de nuci simple sau pecan

Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele,

într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul brun, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Le amestecăm cu grijă și ne asigurăm că s-a omogenizat compoziția și că e gata să facă cunoștință cu ingredientele uscate, pe care le adunăm separat- făină, bicarbonat, praf de copt, sare și nuci.

Aveți o formă de chec? Minunat! O scoatem pe masa de lucru și o îmbrăcăm în hârtie de copt. Turnăm compoziția fină și lucioasă în formă și... la cuptor! Ce-i drept, nu foarte încins, doar 175 grade și nu ținem checul mai mult de 50 de minute.

Poftă bună și post ușor!  


TIPS & TRICKS


Omogenizați aluatul cu un tel pentru a evita cocoloașele.

Alte rețete