50 de minute

300g Raftul bunicii Făină 000

12 linguri de ulei vegetal

12 linguri de zahăr

12 linguri de suc de roșii

1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie

1,5 kg de mere rase

2 linguri de scorțișoară măcinată

6 linguri de zahăr brun

3 linguri de unt

Mai întâi, puneţi un zâmbet larg pe buze.

Pregătiţi, apoi, un recipient de sticlă în care amestecați uleiul cu sucul de roșii, bicarbonatul stins cu suc de lămâie, zahărul și făina.

Frământați cu bucurie aluatul roșcovan și tăiați din el o treime.

Cu ajutorul unui sucitor întindeți cu bucurie cele două părți rezultate și așezați bucata mai mare într-o tavă pentru tarte cu fundul detașabil, unsă bine cu unt.

Căliți merele rase în puțin unt, apoi amestecați-le cu zahărul brun și scorțișoară și așezați-le peste stratul de aluat în tavă.

Decupați grijuliu fâșii din cealaltă bucată de aluat și așezați-le deasupra merelor, în carouri.

Băgați plăcinta minunată la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. Dragostea creşte şi mai şi dacă o decoraţi cu zahăr pudră și coacăze roșii.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Grișul poate face diferența între o plăcintă reușită și una mai puțin reușită, așa că nu uitați să adăugați câteva linguri de griș în compoziția de mere rase.

Alte rețete