35 de minute

300g de făină Raftul bunicii 650

1 vârf de sare

½ pliculeț de drojdie uscată

2 linguri ulei de măsline

300ml apă călduță

200g mozzarella

4-5 linguri pastă de roșii

70g prosciutto crudo

1 mână de rucola

De ce să comanzi pizza când o poți prepara mai rapid decât i-ar lua curierului să o livreze. Iată ce ai de făcut:

Pornește repejor cuptorul și, cât timp acesta se încinge la 220 de grade, pregătește toate ingredientele.

Cu spor și voie bună amestecă într-un bol făina, sarea, drojdia, apoi toarnă cu grijă uleiul de măsline și apa călduță. Frământă ușor, până ce obții un aluat.

 

 

Presară puțin din făina fină pe tava de copt. Întinde, apoi, aluatul în tavă și unge-l cu sos gustos de roșii (în care ai amestecat puțină sare, cam câtă îți place ție). Rupe cu poftă bucăți de mozzarella și presară-le deasupra, apoi pune totul la cuptor timp de 10-15 minute, până ce se rumenește.

După ce scoți pizza din cuptor, așază deasupra feliile de prosciutto și presară câteva frunze de rucola. Și gata, pizza caldă și bună poate fi devorată! 


TIPS & TRICKS


Poți cu ușurință dubla sau tripla cantitățile pentru a obține mai multe porții. Încearcă variante cu toppingurile tale preferate: salam picant, ansoa, mai multe tipuri de brânză, legume și orice îți mai trece prin minte.

Alte rețete