90 de minute

500 g Raftul bunicii Făină 000

200 ml apă

2 linguri de zahăr

2 linguri ulei

1/2 linguriță sare

coaja rasă de la o portocală

1 linguriță esență de vanilie

un pachet mic de drojdie proaspătă

1 linguriță zahăr

ulei pentru prăjit

Pentru a avea cele mai pufoase și dospite gogoși, preparăm întâi maiaua din drojdie, o linguriță de zahăr și două linguri apă călduță. O lăsăm să crească un pic în voia ei, apoi turnăm peste ea făina și încet-încet apa în care s-au topit restul ingredientelor (zahăr, ulei, arome) până avem un aluat moale. 

Acoperim bolul cu un șervet din cele mai frumoase și lăsăm un gând bun peste el, ca să crească frumos într-o jumătate de ceas.

Întindem aluatul cu sucitorul pe un blat presărat cu puțină făină. 

Decupăm rondele din aluat cu un pahar și le împărțim în două cantități egale. Punem gemul aromat de căpșune pe prima parte din rondele, iar rondelele rămase se pun ca un capac peste cele cu gem, presând marginile bine.

Prăjim gogoșile într-o tigaie cu ulei încins până sunt rumenite și miros a bunăvestire! Le scoatem pe un pat de prosoape de bucătărie să absoarbă excesul de ulei și...suntem gata să îi chemăm pe cei dragi la masă!

Poftă bună și post ușor!  


TIPS & TRICKS


Presați bine aluatul cu degetele pentru a menține gemul în interior.

Alte rețete