60 de minute

INGREDIENTE

 

320g făină Raftul bunicii 000

200g unt

120g zahăr

2 lingurițe extract de vanilie

3 galbenușuri

Vei iubi această rețetă pentru că o poți pregăti în cantități mari și păstra la congelator pentru acele momente în care ai poftă de-un fursec cald și aromat, dar nu ai prea mult timp la dispoziție ca să îl prepari. Atunci doar vei încinge cuptorul și în câteva minute e gata de savurat!

Să începem, așadar, cu pregătirea cuptorului pe care va trebui să-l încingi la 180 de grade.

În vasul unui robot de bucătărie, pune cu încredere făina peste care adaugi untul rece, tăiat în cubulețe. Mixează vioi până când obții un amestec asemănător firmiturilor și adaugă zahărul, extractul de vanilie și cele 3 gălbenușuri jucăușe. Amestecă din nou până ce se formează un aluat omogen, apoi modelează-l sub forma unui rulou.

 

Ia ruloul cu grijă și învelește-l tacticos în folie alimentară, apoi pune-l în frigider. După jumătate de oră îl scoți și îl tai în felii de câțiva milimetri. 

Încă puțin și ai terminat. Ia o tavă și întinde pe ea o foaie de copt, apoi așază fursecurile cu dragoste, la distanță unul față de celălalt, pentru că la copt se vor face un picuț mai mari. 

Pune tava la cuptor timp de 8-10 minute. Urmărește ca fursecurile să fi devenit aurii, și abia atunci le scoți. 

Dacă vrei, poți să le presari cu zahăr pudră.


TIPS & TRICKS


Pune pe câte un fursec o linguriță din gemul preferat sau crema de ciocolată și așază deasupra un al doilea fursec, astfel vei obține niste “sandwich-uri” delicioase. Înlocuiește extractul de vanilie cu orice altă aroma preferi: coaja de lamaie, rom, ext

Alte rețete