30 de minute

150 g Raftul bunicii Mălai Extra Gold

250 ml de apă

250 ml smântână pentru gătit

½ linguriță sare

3-4 linguri de parmezan ras (opțional)

300g de baby spanac

30g de rondele de praz

3-4 linguri de ulei de măsline

ouă de prepeliță (opțional)

Suflecaţi mânecile şi puneți la fiert într-o oală încăpătoare apa cu smântâna și sarea. 

Când începe să fiarbă, adăugați mălaiul puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic cu un tel.

Lăsați mămăliguța să fiarbă în voie, la foc mic în jur de 20 de minute.

Între timp așezați într-o tigaie încăpătoare prazul, stropiți-l cu puţin ulei și puneți baby spanacul deasupra. 

Căliți legumele temeinic în jur de 10 minute, apoi asezonați-le cu sare și piper.

Puneți mămăliguță cremoasă într-un inel de bucătărie, așezați deasupra spanac și câte un ou de prepeliță, prajit .

Mămăliga nemaipomenită e gata să fie servită!

Poftă bună! 


TIPS & TRICKS


Adăugați mălaiul puțin câte puțin în centrul vârtejului pe care îl creați cu un tel, în felul acesta nu veți avea cocoloașe în mămăligă.

Alte rețete