90 de minute

500g de făină Raftul bunicii 650 

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de sare

500ml de lapte bătut

100 de grame de tarâțe amestecate cu semințe 

 

Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Descoperă cu această rețetă cel mai plăcut, simplu și rapid mod de a prepara pâine gustoasa, în casă. 

Pregătește mai întâi cuptorul, încingându-l la 200 de grade. Cât timp se încălzește cuptorul tu alegi cu grijă ingredientele și le aliniezi drăgăstos, păstrând ordinea următoare: 500g de făină Raftul bunicii 650, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de sare, 500ml de lapte bătut, 100 de grame de tărâțe amestecate cu semințe. 

Ia făina fină și albă și pune-o într-un vas încăpător. Tot aici adaugi cu veselie mixul de semințe și tărâțe, sarea și bicarbonatul de sodium și le amesteci pe toate cu o lingură de lemn. 

 

Nu uita să zâmești! Poți chiar să faci o piruetă și apoi să torni laptele bătut peste mixul de mai sus și să amesteci bine până ce obții o compoziție omogenă. 

Încă un pic și pâinea gustoasă e gata de pus pe masă! Mai trebuie doar să pudrezi o tavă de copt cu făină și să așezi aluatul deasupra. Pentru ca pâinica să crească mai bine, crestează puțin aluatul și introdu tava în cuptorul încins. Las-o la copt timp de 45 – 60 de minute, până ce s-a rumenit. 

Dacă nici tu nu ai răbdare să o tai felii, manânc-o pe nerăsuflate, eventual cu puțin unt sărat! 

 


TIPS & TRICKS


Testează dacă pâinea e facută: bate ușor pe fundul pâinii și vezi dacă sună a gol!

Alte rețete