85 de minute

50g griș Raftul bunicii

150g unt

15g unt topit

400g piersici foliate(felii subțiri)


225 g zahăr


1 linguriță coajă de portocală rasă

2 ouă 

125 g iaurt


1⁄2 baton vanilie

30g migdale măcinate

1⁄2 linguriță praf de copt

un praf de sare(opțional)

 

Să începem cu drag și voie bună! Pentru eficiență sporită, pornim mai întâi cuptorul, preîncălzindu-l la 180°C.

Luăm o tavă (20 x 10 cm) pe care o ungem cu ulei și o tapetăm cu hârtie de copt. Cele 15g de unt topit le transferăm cu grijă în tavă, pe hârtia de copt, apoi așezăm delicioasele felii de piersică în forma preferată.

Ai pregătit mixerul? Hai acum să amestecăm untul rămas, zahărul și coaja de portocală parfumată până când compoziția obținută devine pufoasă, aerată. 

A venit rândul ouălor, pe care le adăugăm unul câte unul și amestecăm spornic după fiecare.

Apoi, încorporăm bine iaurtul și adăugăm la compoziție grișul Raftul bunicii, migdalele și praful de copt. 

Aluatul e gata, așa că îl așezăm tacticos în tavă, peste feliile de piersică, şi dăm la cuptor pentru 50-55 de minute. 

Aplicăm bine-cunoscutul test al scobitorii, și, dacă îl trece, stingem focul și scoatem prăjitura care ne învăluie imediat cu mirosul ei grozav. O lăsăm la răcit în tavă 5 minute, după care o transferăm pe un grătar pentru alte 20-30 de minute. La final o tăiem în felii, o pudrăm cu zahar pudră (opțional vanilat) și o savurăm pe îndelete alături de cei dragi.

 


TIPS & TRICKS


Testul scobitorii presupune să înfigeți o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este numai bună de scos din cuptor.

Alte rețete