35 de minute

Pentru mămăligă:

500 g mălai Raftul bunicii

1.5 L de apă


15g sare,

200g parmezan ras

3 fire de cimbrișor proaspăt

125g unt gras


sare și piper proaspăt râșnite 

Pentru tocăniță:

250g ciuperci proaspete

3 căței de usturoi

2 fire de cimbrișor


40g unt

sare și piper proaspăt râșnite 

800g ardei gras

500g brânză de capră 

Dacă încă nu ai făcut o mămăligă românească, acum e momentul! Mai întâi pui apa la fiert și, când ajunge la temperatura de fierbere, începi să torni mălaiul și să amesteci continuu până ce aceasta se îngroașă. Acoperi apoi oala, dai focul la mai mic și lași pe foc pentru încă 20 de minute. 

După ce mămăliga bună și vârtoasă a fiert, o dai deoparte de pe foc și încorporezi untul, parmezanul, cimbrișorul și sarea cu piperul proaspăt râșnite, după gust.

Să trecem vioi la tocăniță. Pune untul într-o tigaie și lasă-l la încins, însă ai grijă să nu se ardă. Înainte asigură-te că ai curățat ciupercile și că le-ai taiat în sferturi. Cățeii de usturoi îi dai prin presă și îi sotezi în unt 1-2 minute.

 

Apoi adaugi în tigaie ciupercile și crenguțele de cimbrișor și le condimentezi cu sare, piper și multă dragoste! Apoi le lași să se soteze până se evaporă tot conținutul lichid. Preparatul final e aproape gata!

Mai trebuie doar să preîncălzești o tigaie grill. Iei apoi ardeiul curățat și tăiat în bucăți mari și îl ungi grijuliu cu puțin ulei, apoi îl pui în tigaie, pe ambele fețe, până se coace. Punem mămăliga într-un vas de ceramică arsă, peste care adaugăm brânza de capră savuroasă, 2 linguri de ciuperci sotate și ardeiul copt tăiat fâșiuțe subțiri. 

Și gata! Poftă bună și dragoste pe săturate!

 


TIPS & TRICKS


Mămăliga iese mai bună dacă puneți în ea, de la început, și un strop de ulei, cât face sticla o data "gâl".

Alte rețete