105 minute

500g făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac

30g drojdie

100g zahăr

50g unt la temperatura camerei

1 păstaie de vanilie

200ml lapte

3 ouă

300g cremă de ciocolată din comerț 

Mai întâi încălzim laptele bun și hrănitor, cu grijă, așa încât să nu ajungă la temperatura de fierbere. Îl luăm la timp de pe foc și adăugăm drăgăstos drojdia și o linguriță de zahăr, amestecăm și lăsăm la dospit pentru 10 minute.

Apoi, amestecăm în alt bol, cu voie bună făina, zahărul, untul și vanilia împreună cu cele 2 ouă, și adaugăm treptat laptele gustos. Frământăm cu spor până când obținem un aluat omogen pe care îl punem la dospit  într-un loc călduros până își dublează volumul.

A crescut aluatul? Hai acum să îl împărțim în 2 părți egale.

Luăm fiecare porție de aluat și o întindem pe masa de lucru ușor înfăinată în câte o foaie groasă de 1 cm. Tăiem apoi fiecare foaie în 6 triunghiuri. 

Acum ne distrăm ungând partea mai lată a fiecărui triunghi cu delicioasa cremă de ciocolată și rulăm spre vârf, formând, astfel, cornurile. Le asezăm cu atenție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut până îți dublează volumul. Între timp facem un amestesc din 50 ml de lapte și 1 gălbenuș, cu care vom unge cornurile. 

Apoi, cu nerăbdarea de a le gusta, le punem la cuptor (preîncălzit la 180°C) timp de 15 minute. 


TIPS & TRICKS


Pentru un aluat crescut frumos, trebuie îl punem la dospit într-un loc călduros, acoperit cu un servet de masă.

Alte rețete