45 de minute

300 gr Făină Raftul bunicii 000

160 ml apă călduță

200 gr brânză de vaci

2 ouă

50 gr de zahăr

10 gr de zahăr cu vanilie 

coaja rasă de la o lămâie

1 lingură de sare

Într-un vas de lut cum numai în dulapul bunicii găsești, amestecă brânza cu ouăle, zahărul, zahărul cu vanilie și coaja de lămâie. Într-un alt vas de lut, cu la fel de mult farmec, frământă un aluat doar din făină și apă.

Caută în cămară cea mai vrednică dintre oale, umple-o cu apă, scufundă în ea și-o lingură cu sare și pune-o degrabă la fiert. Între timp fă aluatul sul și taie-l în 16 felii egale. 

Întinde fără milă fiecare felie cu un sucitor, înnobileaz-o cu câte o lingură de umplutură gălbuie, apoi desenează-i conturul cu arătătorul umezit în apă. Șiretlicul ăsta va ajuta la lipirea aluatului. Împăturiți chiroștele în două și ferecați-le marginile presându-le hotărât cu dinții unei furculițe.

Ultimul pas este să le aruncați în apa care clocotește și să le fierbeți preț de 15 minute la foc mic. 

Poftă bună! 

 

 


TIPS & TRICKS


Dacă umplutura de brânză este prea lichidă, adăugați 2-3 linguri de griș de la Raftul Bunicii. Va absorbi umezeala și va lega mult mai bine compoziția.

Alte rețete