60 de minute

400 de grame Raftul bunicii Mălai Extra Gold

1 kg de smântână cu 30% grăsime

2 ouă

200 gr de zahăr

10 gr praf de copt

10 gr zahăr cu vanilie

1 linguriță de sare

120 ml ulei

 

Într-un bol generos pune smântâna, cele două ouă, uleiul, zahărul și zahărul cu vanilie. Amestecă-le bine cu un tel norocos și apoi pune mâna pe vedeta preparatului nostru, mălaiul.

Toarnă-l puțin câte puțin, ca-ntr-o ploaie mocănească de septembrie și-n tot acest timp amestecă energic cu același tel. După ce-ai încorporat minunea aurie, așterne o tavă rotundă cu hârtie de copt și toarnă compoziția acolo.

 

Cuptorul va primi tava cu multă căldură, 180 de grade timp de 50 de minute va înfrunta alivanca pentru noi. Se va rumeni ca o fată mare după primul sărut, semn că e gata să fie savurată.

E bună și caldă și rece, dar mai ales cu dulceață de cireșe amare deasupra. 

Poftă bună!

 

 


TIPS & TRICKS


Pregătește toate ingredientele cu dragoste și lasă-le să-și tragă sufletul până când toate vor ajunge la temperatura camerei. Abia apoi devin perfecte pentru alivanca noastră!  

Alte rețete