45 de minute

200g Raftul bunicii Făină 000

5 ouă

30 de ml ulei

150g de zahăr

3 linguri de cacao

¼ linguriță sare

1 linguriță de praf de copt

o mână de merișoare deshidratate

Începeţi uşurel, cu separarea albușurilor de gălbenușuri cu atenție. 

Apoi alegeţi un bol potrivit şi amestecaţi uleiul cu gălbenușurile, ca la maioneză (turnând uleiul puţin câte puţin şi amestecând într-o singură direcţie, ca la maioneză).

În alt bol încăpător bateți voios albușurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul. 

Amestecați cele două compoziții și apoi încorporați cu grijă făina amestecată cu praful de copt. 

Ungeţi tacticos o tavă cu ulei sau unt şi turnaţi 2 treimi din compoziţie. Restul compoziţiei îl amestecaţi cu cacao şi îl turnaţi deasupra.  

Presărați cu drag merișoare deshidratate delicioase și le împingeți un pic cu degetul în aluat. Băgați tava timp de 35 de minute în cuptorul încins la 180 de grade. 

Să îl savuraţi cu poftă și împărțiți-l cu cei dragi sufletului vostru!

 


TIPS & TRICKS


Făina trebuie încorporată treptat, cu multă răbdare. Cu cât e răbdarea mai mare, cu atât e checul mai pufos. 

Alte rețete