25 de minute

150 g de făină 000 Raftul Bunicii

50 g de griș Raftul Bunicii

450 g de brânză dulce de vaci

2 ouă

80 g de zahăr

20 g de zahăr cu vanilie

1 linguriță de sare

30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit

 

Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tigaie care a văzut multe la viața ei. Cu mâinile tale harnice și pricepute, pudrate bine cu făină Raftul Bunicii, vei modela papanași drăguți și rotunzi așa cum făceau și încă mai fac multe mame din Bucovina.

Așează-i pe o suprafață înfăinată și apoi așează-i cu grijă în tigaia încinsă.Prăjește-i la foc moderat câte 3 minute pe fiecare parte sau până devin rumeni-aurii. Scoate-i pe o farfurie așternută cu șervețele absorbante și apoi bucură-te de ei cu zahăr presărat deasupra.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pentru o textură mai pufoasă a papanașilor, puteți adăuga în compoziție o linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.

Alte rețete