30 de minute

500 g de făină 650 Raftul Bunicii

300 g de telemea de oaie

2 ouă

150 g de smântână

100 g de unt

2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată)

3-4 linguri de semințe de chimen

 

Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată. Adaugă untul la temperatura camerei, smântână și un ou, iar apoi amestecă totul bine. 

E timpul să intre în scenă vedeta noastră, făina 650 Raftul bunicii. Invit-o cu drag în bol și frământă un aluat nici moale, nici tare, pe care îl vei întinde cu sucitorul într-un strat potrivit ca grosime. 

 

 

Împarte-l în fâșii egale pe care le vei unge cu celălalt ou bătut. La final presară semințele de chimen și transferă sărățelele într-o tavă așternută cu hârtie de copt. După 20 de minute petrecute la 180 de grade sunt gata! Savurează-le alături de un pahar de vin rece sau o limonadă.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pentru un rezultat bun, făina trebuie încorporată cu multă răbdare și numai după ce a fost cernută cu grijă.

Alte rețete