45 de minute

150 g Mălai Raftul bunicii Extra Gold

400 ml de apă

1 linguriță de sare

250 de grame de caș de oaie 

ceapă verde

roșioare pentru servit

 

Alege cu grijă ceaunul în care vei fierbe mămăliga și pune apa cu sarea la fiert. Când dă în clocot, începe ninsoarea cu mălaiul auriu Raftul bunicii! Adaugă-l puțin câte puțin, amestecând cu multă hărnicie cu un tel. 

Apoi lasă mămăliguța să fiarbă la foc mic cam 15 - 20 de minute, sau până se desprinde de ceaun. Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn și modelează jumătăți de sfere cu mâinile.

 

 

Umple fiecare jumătate cu caș de oaie frământat bine. Dacă nu e suficient de sărat, mai poți adăuga puțină sare grunjoasă. Unește jumătățile două câte două astfel încât să obții ursuleții de mămăligă. 

Coace bilele pe plita încinsă, până obții o crustă crocantă, apoi bucură-te de rezultat! Savurează urșii ciobănești cu ceapă verde și roșioare. 


TIPS & TRICKS


Pentru un gust cât mai autentic, cumpără brânza direct de la sursă, de la o stână unde ciobanul a lăsat-o la maturat într-o putină din lemn peste iarnă. 

Alte rețete