35 de minute

250 g de făină 000 Raftul Bunicii

1 linguriță de sare

5 ouă

500 ml lapte la temperatura camerei

40 g de unt topit

ulei pentru uns tigaia

300 g de brânză de vaci

50 g de zahăr

coaja de la o lămâie

150 g de smântână cu 30 la sută grăsime

 

Primul pas este să faci aluatul pentru clătite. Sparge 3 ouă, bate-le cu o linguriță de sare și cu mult simț de răspundere. Apoi toarnă cu toată inima laptele. 

Cu făina fii un pic zgârcit. Pune puțin câte puțin, așa, cu țârâita, și amestecă în același timp cu un tel. La final toarnă untul topit deasupra și amestecă din nou. Ideal ar fi să uiți compoziția asta la frigider măcar 30 de minute înainte de a o frige în tigaie, dar nu-i bai dacă hărnicia te dă afară din casă și vrei să te apuci imediat. 

Unge o tigaie norocoasă cu puțin ulei, încinge-o bine de tot și coace clătitele pe ambele părți până devin rumene și arătoase. 

 

Amestecă într-un bol brânza de vaci cu zahărul, cele două ouă care ți-au mai rămas și coaja de lămâie rasă. Cu minunăția asta simplă și gustoasă umple fiecare clătită în parte. Rulează-le cu capetele în interior și așează-le frumos într-o tavă, ca pe niște bebeluși proaspăt înfășați. Toarnă smântâna deasupra și mai presară 2-3 linguri de zahăr. 

Lasă tava în cuptorul încins la 230 de grade, dar nu mai mult de 15 minute. Clătitele se vor rumeni iar zahărul se va carameliza deasupra. Savurează-le fierbinți și cu măsură!

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pentru o consistență cât mai fină a aluatului de clătite, cerne făina de mai multe ori înainte.

Alte rețete