15 minute

Pentru 4 porții:

100 g de griș Raftul Bunicii

500 ml lapte integral

2 linguri de zahăr

câteva linguri de dulceață de vișine 

Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel. Mai lasă-l un minut, două, să se îngroașe, apoi pregătește 4 forme rotunde în care să-l răcești.

 

 

Umezește formele cu apă rece și umple-le cu griș cu lapte. 

Așteaptă să se răcească puțintel, apoi răstoarnă conținutul formelor pe farfurii. Pune dulceață de vișine deasupra și savurează-l cu ochii închiși, la fel ca-n copilărie. 

Poftă bună! 


TIPS & TRICKS


Ca să nu-ți dea bătăi de cap, poți lăsa formele să se răcească în frigider răsturnate direct pe farfurioare.

Alte rețete