20 de minute

Pentru 4 porții:

150 g de făină 000 Raftul Bunicii

1 ou

3 linguri de apă

1 litru de lapte

1 linguriță de sare

2 linguri de zahăr

1 linguriță de scorțișoară măcinată

Dacă ai decis să renunți la celebrele cereale cu lapte în favoarea variantei autentice românești, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din Bucovina nu-i pun doar în supe și ciorbe, ci și în lapte dulce. Primul pas este să frămânți aluatul pentru tocmagi. Iar pentru asta mestecă într-un bol făina cu oul și 3 linguri de apă.

Vei obține un aluat tare pe care va trebui să-l întinzi cu sucitorul într-un strat subțire. Împăturește aluatul astfel încât să obții o fâșie lungă și taie tocmagii cu un cuțit ascuțit. Pudrează-i cu multă făină și desfă-i să vezi cât de frumoși sunt! Fierbe-i în laptele cu sare și zahăr cam 3-4 minute. Presară scorțișoară măcinată deasupra și savurează un mic dejun autentic moldovenesc!

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pudrați bine cu făină și lăsați să se usuce pe o suprafață textilă curată, tocmagii pot fi păstrați pentru o perioadă mai îndelungată.

Alte rețete