25 de minute

300 g de făină 000 Raftul Bunicii

2 ouă

100 g de unt

100 ml lapte bătut

50 g de zahăr

10 g de praf de copt

1 linguriță de sare

coaja de la o lămâie

150 ml ulei de floarea soarelui

3 linguri de miere de salcâm

1 lingură de zahăr pudră

1 lingură de scorțișoară

Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte bătut și unt topit. Presară fără zgârcenie făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire de jumătate de centimetru. Taie cu un cuțit romburi cu latura de 10 cm și apoi fă o mică încizie, ca un chirurg bucătar, în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică! Se spune că prima e mai grea, restul vor fi floare la ureche.

Acum încinge uleiul într-o tigaie înaltă și prăjește minciunelele câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin rumene-aurii. Scoate-le cu grijă să se scurgă într-un bol tapetat cu șervețele absorbante. La final, stropește-le cu miere de salcâm și presară zahăr pudră și scorțișoară măcinată deasupra. 

Poftă bună! 

 


TIPS & TRICKS


Ai grijă ca uleiul să fie foarte încins înainte de a pune minciunelele în tigaie. Apoi lasă focul mai domol, astfel încât să se prăjească fără să se ardă. 

Alte rețete