60 de minute

Pentru aproximativ 28 de bucăți:

125 g făină 650 Raftul Bunicii

2 ouă

100 g unt

250 g nucă de cocos măcinată

3 linguri cu vârf de zahăr

un praf de sare

vanilie

100 g ciocolată mărunțită

ciocolată 85% amăruie pentru ornat

Mai întâi macină cu spor fulgii de cocos în râșnița de cafea. Apoi mixează untul cremos, aflat la temperatura camerei, cu zahăr, vanilie aromată și sare. Adaugă cu drag câte un ou, pe rând, mixând continuu. Atenție ca ouăle să fie și ele la temperatura camerei. La compoziția obținută, care nu trebuie să fie prea omogenă, adaugă fulgii de cocos măcinați și amestecă bine cu o spatulă. Pentru că unde se prepară bunătăți cu dragoste se încinge atmosfera, compoziția se poate înmuia, așa că lucrează doar cu jumătate din aceasta, iar restul păstrează la frigider până termini prima parte. Pentru un plus de savoare, adaugă și 100 g de ciocolată mărunțită în compoziție. Formează biluțe pe care le vei aplatiza ușor și pune-le pe o hârtie de copt în tavă. 

Coace biscuițeii la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 10-12 minute. Stai cu ochii pe ei, pentru că se ard repede! Lasă-i 5-10 minute în tavă să se răcească, apoi transferă-i cu paleta pe un grătar pentru a se răci complet. Manevrează-i grijuliu, pentru că atunci când sunt calzi, biscuiții sunt fragili. Lasă-i apoi neacoperiți mai bine de 24 de ore pentru a se întări.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


În caz de compoziția este prea moale și nu poate fi modelată, las-o la frigider pentru 15-20 de minute.

Alte rețete