40 de minute

220g Raftul bunicii Făină 000

o linguriță de praf de copt

¼ linguriță sare

80 g de miez de nucă măcinată

2 ouă

120 ml ulei vegetal

150g de iaurt grecesc

200g ciocolată neagră cu 80% cacao

200g smântănă pentru frișcă

110 g de zahăr

zmeură și mentă proaspătă pentru ornat

Cu zâmbetul pe buze porniți cuptorul la 180 de grade și pregătiţi două boluri. În unul amestecaţi ingredientele uscate, făina, praful de copt, sarea, 100g de zahăr și miezul de nucă, iar în celălalt bateţi cu un tel ouăle, uleiul şi iaurtul grecesc. 

Cu mult drag turnaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi cu blândețe. 

Apoi, topiţi ciocolata neagră delicioasă pe baie de aburi, o turnaţi peste compoziţia de brioşe şi din nou amestecaţi cu grijă. 

Turnaţi apoi compoziţia în tava specială pentru brioșe, cu adâncituri. 

 

Băgaţi tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 35 de minute. 

Apoi, cât timp minunatele brioşe se răcesc, amestecați smântâna pentru frișcă și cele 10 grame de zahăr rămase și bateți-le cu spor folosind un tel sau un mixer. Puneți frișca într-un poș și, pentru că detaliile fac diferenţa, ornați cele 12 brioșe cu zmeură și frunzulițe de mentă proaspătă.

Să le savuraţi cu poftă și împărțiți-le cu cei dragi sufletului vostru!

 


TIPS & TRICKS


Cerneți făina de mai multe ori și amestecați-o mai întâi cu celelalte ingrediente uscate.

Alte rețete