70 de minute

280 g făină Raftul bunicii 650 

225 g unt

215 g brânză de vaci foarte seacă

2 gălbenușuri

2-3 linguri de apă rece ca gheața

arome după gust (coajă de lămâie sau vanilie)

150-200 g zahăr

Pregătește un castron numai bun în care să razi cu grijă untul scos de la congelator, pe răzătoarea de mere. Peste unt adaugă brânzica gustoasă de vaci și făina albă. Dacă îți dorești un rezultat cât mai aromat, adaugă acum coaja de lămâie sau/și vanilie. Frământă apoi cu spor până iese un aluat sfărâmicios. Peste el adăugă cele două gălbenușuri, amestecă până ce se omogenizează, apoi pune pe rând două, trei linguri de apă rece. Frământă din nou până obții un aluat nu foarte omogen. Untul trebuie să rămână în bucățele mici în aluat pentru că el va fi cel ce va deschide biscuiții in foi. Atenție deci, căldura mâinilor și nici cea a sufletului nu trebuie să topească de tot untul în aluat. După frământare, pune aluatul în folie de plastic și apoi în una de aluminiu și ține-l la frigider aproximativ o oră. 

Scoate apoi aluatul de la frigider, întinde o foaie subțire de cca 2 mm, din care decupează cu grijă cercuri de aproximativ 6-7 cm. Ca treaba să meargă mai ușor, nu întinde tot aluatul, ci taie bucăți mai mici din el si lucrează cu câte puțin odată, iar restul ține-l la frigider. Pe măsură ce formezi cerculețele, tăvălește-le prin zahăr pe o singură parte, apoi împăturește-le în două, cu zahărul în interior, în așa fel încât să obții o semilună. Jumătatea rezultată o tăvălești prin zahăr, dar numai pe o parte. Împăturește semiluna cu zahărul în interior, în așa fel încât să obții un sfert de cerc. Una dintre suprafețele sfertului se dă iar prin zahăr și partea rămasă fără zahăr se pune pe tava de copt. Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit la 190 C până prind o culoare ușor aurie, pentru aproximativ 12 minute. Servește-i celor dragi, călduți sau reci, după preferință.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pentru a obține o compoziție consistentă, trebuie ca brânza folosită să nu fie apoasă.

Alte rețete