80 de minute

400 g făină Raftul Bunicii 000

450 g zahăr pudră

200 g unt sau margarină

1 ou

1 albuș

arome după plac (cacao/lămâie/portocală/vanilie)

colorant după preferință

Pentru început amestecă 200 g de zahăr pudră cu margarină sau cu unt și adăugă arome după bunul plac. Pentru biscuiți cu cacao, înlocuiește 50 g din cantitatea de făină cu 50 g cacao. Dacă îți dorești biscuiți aromați cu lămâie sau portocală, pune coaja rasă în compoziție. Pentru biscuți cu vanilie pune semințele de la o păstaie de vanilie sau esență de vanilie.

După ce ai ales aroma biscuiților, adaugă oul bătut bine și făina albă și amestecă temeinic. Pune aluatul obținut într-o pungă de plastic și lasă-l la rece în frigider, pentru două ore. Încălzește apoi cuptorul la 180°.

 

Aluatul răcit întinde-l cu drag și decupează-l cu diverse forme jucăușe. Tapetează apoi tava cu hârtie de copt sau unge-o cu puțin ulei și pune biscuiții în cuptor pentru 8-10 min, până devin un pic aurii.

Când se răcesc îi poți glazura după cum te îndeamnă imaginația. Pentru a prepara o glazură de poveste, amestecă albușul bătut ușor cu restul de zahăr pudră și colorantul preferat. Pune apoi rezultatul în sac à poche și decorează biscuiții, lăsându-ți imaginația să zboare.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Folosește mai multe forme pentru a obține biscuiți cât mai jucăuși!

Alte rețete