60 de minute

Aluat:

750 g făină Raftul bunicii 650 

500 g unt rece

250 g zahăr praf

3 gălbenușuri

o jumătate linguriță de sare

un pliculeț de zahăr vanilat

coajă rasă de lămâie

o linguriță de scorțișoară

Decor: 

un albuș de ou

120 g zahăr praf

câteva picături de suc de lămâie

colorant după bunul plac

Pune într-un vas încăpător făina cernută, iar în centru celelalte ingrediente. Untul îl poți tăia în bucățele mici, mici, îți va fi mai ușor așa. Începe să frămânți aluatul repejor, pentru că untul nu trebuie să se încălzească! 

Întinde aluatul numai bun între două foi de hârtie de copt și, cu ajutorul sucitorului din dotare, întinde o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Apoi, decupează aluatul folosind formele tale preferate de Crăciun.

 

Bate bine albușul cu zahărul și sucul de lămâie, până ce vei obține o glazură delicioasă de te lingi pe degete. Coace biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, apoi lasă-i la răcit și decorează-i de sărbătoare. 

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pentru a decora cu ușurință, așteaptă ca biscuiții să se răcească.

Alte rețete