30 de minute

800 g făină Raftul bunicii 650 (cât cuprinde, se face un aluat mai tare)

250 g untură din frigider

250 g smântână din frigider

25 g drojdie proaspătă

o jumătate linguriță sare

1-2 linguri esență rom sau vanilie

rahat sau magiun

zahăr pudră

Mai întâi toarnă tacticos făina într-un bol. Cu mâna, faci puțin loc în mijloc și adaugă untura, smântâna, drojdia, esențele parfumate și sarea. Și acum frământă cu spor până se încorporează făina, apoi acoperă bolul și lasă aluatul să se odihnească timp de 15 minute.

Următorul pas este de a modela manual bile de aluat, cam de mărimea unui măr pe care să le întinzi pe masa de lucru până când obții o foaie subțire. Taie aluatul în 4, 8 sau 16 triunghiuri simpatice și umple fiecare triunghi cu rahat sau magiun delicios de prune, apoi rulează de la bază spre vârf. 

Pune cornulețele într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Aluatul nu se va rumeni, deci e important să le scoți la timp cât să rămână albe si fragede! După ce scoți cornulețele din cuptor, presară zahăr pudră din belșug și împarte-le cu cei dragi pentru mulți pupici.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pune umplutura în mijloc și rulează cornulețele din exterior spre interior.

Alte rețete