45 de minute

500 g făină 000 Raftul bunicii

1 pachet unt

1 iaurt cu 10% grăsime

300 g zahăr brun

1 ou

coajă de portocală

portocale confiate

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat

1 lingură amidon

Începe prin a freca untul cu zahărul până ce obții o cremă pufoasă. Adaugă iaurtul, oul, coaja de portocală și portocalele confiate tăiate mărunt. Făina, praful de copt, bicarbonatul și amidonul se amestecă separat și se adaugă cu grijă peste amestecul de unt, zahăr și iaurt.

Apoi, înarmează-te cu răbdare și frământă compoziția până devine destul de tare. Dacă acesta este prea moale, poți să mai pui făină. Când aluatul este potrivit, adică nici prea moale, nici prea tare, înfășoară-l în folie și pune-l  în frigider să se odihnească nițel. După câteva minute, întinde-l cu sucitorul, taie-l repede în forme felurite și pune biscuiții 25 de minute la copt, la 180 grade.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Pentru diversitate, poți adăuga fructe uscate (merișor, stafide, etc.), nuci sau migdale măcinate fin.

Alte rețete