30 de minute

1 kg făină 000 Raftul bunicii

1 cană ulei

1 cană borș

1 cană zahăr

1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet de mere

1 pachet unt topit

3 ouă

1 praf de sare

Pune toate ingredientele într-un bol cât mai mare și amestecă-le un pic. Începe apoi să frămânți și fă-o până când aluatul capătă o consistență fermă. Pornește cuptorul și lasă-l să se încingă până la 180°C. Între timp, ia o mână de făină și presară pe masa de lucru. Întinde cu făcălețul o foaie de 5-8 mm grosime și decupează biscuiții cu ajutorul unor forme. Poți să folosești chiar și un pahar pentru acest proces.

Aranjează frumos biscuiții pe o tavă în care ai pus în prealabil hârtie de copt. Bagă tava la cuptor și așteaptă cu răbdare timp de aproximativ 15 minute. De fapt, o să îți dai seama că sunt făcuți de îndată ce vezi că s-au rumenit puțin deasupra. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i un timp să se odihnească și apoi aranjează-i cu grijă pe un platou. Presară zahăr pudră cu aromă de vanilie și împarte-i cu drag celor din jur.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Ia câte doi biscuiți și lipește-i la mijloc cu gem de căpșune.

Alte rețete