60 de minute

8 linguri făină 000 Raftul bunicii

150 g unt ținut în frigider

3 linguri rase de zahăr brun

5 linguri fulgi de migdale

1 praf de scorțișoară

4 linguri de lapte la temperatura camerei + 2 linguri 

Suflecă-ți mânecile și pregătește-te de biscuit! Pune fulgii de migdale într-o pungă și sfărâmă-i minuțios cu făcălețul, apoi adaugă-i într-un bol alături de celelalte ingrediente uscate (făina, zahărul și scorțișoara). 

Untul ținut în frigider taie-l în bucățele mici, adaugă-l peste compoziția pregătită mai devreme și frământă repede un aluat sfărâmicios. Peste acesta, adaugă laptele și continuă să frămânți până când aluatul tău devine o cocă arătoasă. Dacă simți nevoia, poți să mai adaugi două linguri de lapte ca să ajungi la consistența care te mulțumește. 

Lasă aluatul timp de 30 de minute în frigider să se odihnească.  Abia după aceea, coca e numai bună pentru a modela biscuiți delicioși. Scoate-o de la rece și întinde cu răbdare o foaie groasă de 1 cm pe blatul de lucru, presărat dinainte cu făină. Acum e momentul să dai frâu liber imaginației și să decupezi ce forme vrei. Au ieșit minunat, așa-i? Așază-i cu grijă într-o tavă și dă-i la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

Poftă mare la ronțăit!


TIPS & TRICKS


Ține biscuiții într-un borcan închis ermetic pentru ca ultimul biscuite savurat să fie la fel de fraged ca primul.

Alte rețete