240 de minute

1 kg făină 000 Raftul bunicii                     

2 lingurițe praf scorțișoară, 1 linguriță praf ghimbir

1 linguriță praf anason, ½ linguriță praf cardamon

½ linguriță praf cuișoare, ¼ linguriță praf nucșoară

¼ linguriță praf coriandru, ¼ linguriță piper negru măcinat

1 lingură coajă de portocală, 1 lingură coajă de lămâie

15 g bicarbonat de sodiu, 350 g miere 

150 g zahăr tos, 100 g unt la temperatura camerei

3 gălbenușuri de ou

100 ml lapte călduț, 150 ml apă

Ingrediente glazură de ciocolată:

5 linguri zahăr tos, 4 linguri cacao

40 g unt, 100 ml apă

Ingrediente glazură din zahăr:

150 g zahăr pudră, 1 albuș de ou

8-10 picături zeamă de lămâie

Amestecă într-un bol încăpător toate ingredientele uscate pentru aluat, peste care adaugi restul ingredientelor la temperatura camerei și laptele călduț. Frământă temeinic până ce aluatul nu se mai lipește de pereții ligheanului. După ce-ți alinți simțurile cu toate aromele îmbietoare, lasă aluatul să se odihnească 3-4 ore la frigider.

Odată ce a trecut acest timp și aluatul s-a relaxat, poți începe operațiunea "forme". Dacă dorești să obții forme mai mici, întinde foaia la 3 mm grosime, iar pentru forme mai măricele, foaia ar trebui să aibă cam 5 mm grosime. Decupează cu răbdare biscuiții și așază-i într-o tavă așternută dinainte cu hârtie de copt. În timpul coacerii, volumul biscuiților se dublează, așa că ai grijă să le lași spațiu de joacă. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 7-8 minute și privește-i cum se răsfață. 

Și, pentru ca biscuiții tăi să fie și delicioși și frumoși, poți să îi decorezi cu glazură de ciocolată, de zahăr sau, pur și simplu, să îi alinți tăvălindu-i prin niște zahăr pudră. Te-ai decis asupra glazurii? Pentru glazura de ciocolată, pune ingredientele într-o crăticioară anti-aderentă și fierbe-le cu răbdare la foc mediu până cand obții o consistență ca cea a mierii de albine. Lasă glazura 15 minute să se răcorească și apoi poți să decorezi biscuiții așa cum îți place.

 

 

Dacă vrei să-i răsfeți cu glazura de zahăr, prepararea acesteia este foarte simplă: bate albușul de ou, adaugă zahărul pudră și amestecă-le bine cu ajutorul unui mixer. Pune zeama de lămâie și mai mixează puțin, 4-5 minute. În acest caz, glazura poate fi folosită imediat.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Secretul acestor biscuiți constă în respectarea cantităților de mirodenii și respectarea timpului de odihnă al aluatului.

Alte rețete