40 de minute

280 g făină 000 Raftul bunicii

200 g margarină

100 g migdale decojite și mărunțite

(sau făină de migdale)

50 g zahăr pudră

1 plic de zahăr pudră cu aromă de vanilie

un vârf de linguriță de sare

magiun de prune

Ce-i mai bun decât un dulce mic? Un dulce mic și des. Pentru a-l face, amestecă într-un bol făina, zahărul pudră și migdalele. Adaugă margarina și frământă cu încredere. Aluatul e gata! Acum, întinde-l cu sucitorul până obții o foaie rotundă de grosimea unui creion și decupează-l în triunghiuri de 5-6 cm lungime. Pune o linguriță din deliciosul magiun de prune la baza fiecarui tringhi și rulează-l strâns până la vârf. Continuă până termini toate triunghiurile de aluat.  
 
Pregătește tava  pentru odihnă în cuptor,  pe care o așterni cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei și așază cornulețele. Lasă-le la copt 10-15 minute, cât să prindă o rumeneală vioaie. Când se răcesc, lasă-le să se joace de-a rostogolul în zahăr pudră cu minunata aromă de vanilie.
 
Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Cornulețele vor ieși la fel de delicioase dacă vei folosi rahat în compoziție.

Alte rețete