60 de minute

Pentru 2-3 tăvi:

300 g făină 000 Raftul bunicii

8 ouă

300 g zahăr

8 linguri de ulei

4 linguri de cacao

1 praf de copt 

esență de rom (opțional)

bucăți de ciocolată de menaj (după gust, se poate folosi ciocolată amăruie)

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, ca atunci când făceai echipe pentru „Țară, țară, vrem ostași!”. Pune treptat cele 8 linguri de ulei peste gălbenușuri și bate compoziția fix ca la maioneză.
 
Albușurile se bat bine până devin o spumă tare. Apoi, treptat și presărat, se adaugă zahărul si se bate în continuare compoziția până ajunge la consistența bezelei.
 
Peste această bezea delicioasă se adaugă treptat gălbenușurile, praful de copt și jumătate de sticluță de esență de rom. Vine și făina să ajute, dar nu în forță, ci în ploaie. 

Amestecă în continuu, până când compoziția e omogenă. Apoi, împarte-o în două vase iar într-unul adaugă cacao, înmuiată în prealabil în 2-3 linguri de apă. 
 
În etapa finală, cele două aluaturi se toarnă în tăvi, pe straturi: unul simplu, unul cu cacao. La final, se decorează cu bucăți de cicolată.
 
Se dă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade și se coace la foc mediu cam 40-45 de minute.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Lasă checul să se răcească, apoi îl poți tăia în felii.

Alte rețete