o oră

600 g făină 000 Raftul bunicii

3 ouă

300 g zahăr

6 linguri de ulei

2 cești de apă minerală

1 plic de amoniac stins cu zeamă de lămâie

1 praf de copt

esență de rom / vanilie (opțional)

vișine (după gust, câte îți dorești)

Folosind telul sau mixerul, bate bine ouăle cu zahărul până devin una. Apoi, pe rând adaugă: uleiul (pentru frăgezime), apa minerală (pentru textură), amoniacul (pentru afânare), esențele (pentru gust) și făina amestecată cu praf de copt (pentru consistență). La final, ar trebui să ai un aluat asemănător celui de chec, un pic mai tare decât cel de clătite.
 
Toarnă în tava preferată două treimi din compoziție și o parte din vișine: multe cât să fie belșug, dar ai grijă, să nu se împovăreze aluatul și să nu mai crească. Acoperă nestematele acestea roșii si delicioase cu restul de aluat și mai presară pe deasupra câteva vișine, cât să dai de înțeles cam ce-ar fi înăuntru. 

Pune totul în cuptorul preîncălzit și setează-l la foc mediu (150 -160 grade), apoi lasă tarta să se coacă timp de jumătate de oră.
 
Să fie poftă din plin!

TIPS & TRICKS


Pentru a evita ca vișinele să se lase la fund în timpul coacerii, pudrează-le bine cu făină, iar apoi pune-le în aluat.

Alte rețete