2 ore

Pentru foi (3 bucăți):

făină 000 Raftul bunicii cât cuprinde

2 ceșcuțe de apă caldă

6 linguri de ulei

15-20 g de drojdie proaspătă

Compoziția pentru umplutură:

750 g de brânză sărată (frământată sau dată pe răzătoare)

750 g brânză proaspătă nesărată

coajă de lămâie rasă sau esență de rom (opțional)

Compoziția pentru uns:

2 ouă

2-3 linguri de smântână grasă

Dă strigare ingredientelor pentru foi în castronul preferat. Frământă bine totul până se formează aluatul, pe care îl vei lăsa la dospit un sfert de ceas.
 
În timp ce acesta se odihnește crescând, pregătește-i umplutura pe care o merită: strânge toate ingredientele laolaltă și amestecă-le bine.
 
Acum, dă iar atenție aluatului: împarte-l în trei bucăți egale și întinde-le până formezi trei foi de plăcintă, ca pentru fiecare fată de împărat. Peste fiecare foaie, pune o treime din umplutură. 

A venit momentul să pregătești amestecul pentru uns plăcinta: bate cele  2 ouă cu cele 2-3 linguri de smântână până obții un amestec auriu.
 
Rulează fiecare foaie cu umplutura, așază rulourile într-o tavă încăpătoare și dă-le binecuvântarea cu amestecul de ouă.
 
Pune plăcintele la cuptorul preîncălzit la 160 grade, preț de o oră.
 
Poftă bună! 

TIPS & TRICKS


Înțeapă ușor cu furculița ultimul strat de foi de plăcintă, pentru ca preparatul să crească uniform.

Alte rețete