o oră

Ingrediente (pentru 2 tăvi) : 

o cană si jumătate de făină 000 Raftul bunicii

9 ouă 

18 linguri de zahăr tos  

9 linguri de ulei  

1 praf de copt  

½ sticluță de esență de rom  și/sau vanilie (opțional, după gust) 

3 linguri de cacao 

1 ½  cană de miez de nucă mărunțit/ măcinat

Separă în două vase albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu uleiul, exact ca la maioneză, în timp ce albușurile se bat spumă tare. Peste spuma albă de bezea, adaugă zahărul treptat, în ploaie fină și bate în continuare, până ajunge la o consistență ca de bezea.
 
Adaugă peste această bezea, treptat, gălbenușurile frecate cu ulei, apoi praful de copt și esența de rom sau de vanilie. Urmează făina, tot în ploaie, dar ploaie măruntă, ca de început de primăvară. Amestecă în continuu până la omogenizare.
 
Alături, amestecă 4 – 5 linguri din compoziție cu două linguri de cacao (înmuiate înainte  în 2-3 linguri de apă).

Toarnă compoziția în două tăvi potrivite. Deasupra, din loc in loc, pune din cea cu cacao și fă modele jucăușe folosind o furculiță sau o scobitoare, pe care o treci ușor prin ambele tavi. Se adaugă deasupra nuca mărunțită și se dau la cuptor, la 160 grade pentru 30 minute. 
 
Când se răcoresc, folosește formele preferate pentru a le decupa:semilună, iepuraș, steluță sau inimioară.
 
Poftă bună!

TIPS & TRICKS


Adaugă făina cernută în ploaie și amestecă ușor, pentru ca aluatul să iasă pufos.

Alte rețete