2 ore

500 g făină 650 Raftul bunicii

300 ml apă

1 plic de drojdie

1 linguriță de zahăr

2 lingurițe de sare

3 lingurițe bicarbonat de sodiu

5 lingurițe susan, mac sau sare pentru decor

Știi care e secretul pentru a prepara covrigei gustoși de Buzău? Aluatul. Într-un castron măricel, amestecă 100 de grame de făină Raftul bunicii cu 100 ml de apă, adaugă drojdia şi zahărul și lasă-le pe toate la dospit într-un loc liniștit și călduros. Mergi să verifici aluatul după jumătate de ceas și, cu ocazia asta, completează amestecul și cu restul de făină, apă și sare. Cu dragoste și vorbe bune, într-o oră, aluatul tău va crește cât Feții Frumoși din basme!

Între timp, cu vrednicie, pune trei litri de apă la fiert într-o oală şi adaugă un praf de bicarbonat de sodiu. 

Apoi, cu grijă, modelează covrigeii în palmă şi pune-i la fiert, timp de un minut fiecare. Scoate-i delicat cu o lingură și așază-i frumos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Poți să le presari pe deasupra seminţe de susan, mac sau sare grunjoasă, după cum știi tu că le place mai mult celor dragi.

Pune covrigeii în cuptorul încins la 200 de grade, circa 20 de minute, până se rumenesc și prind o crustă aurie. Poți să-i servești alături de o cană de ceai cald, cafea sau să-i iei cu tine la pachet.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Dacă-ți plac aromele mai îndrăznețe, poți încerca să presari pe deasupra covrigeilor rozmarin, ardei iute sau usturoi.

Alte rețete