30 de minute

Pentru aluat:

9 linguri de griș Raftul bunicii

3 ouă mari

6 linguri rase de zahăr

un pumn de fulgi de migdale

Pentru sirop:

500 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru garnisit:

câteva linguri de frișcă bătută

fructe din dulceața preferată

Când afară sunt 40 de grade, Infernul bucătăriei este ultimul loc în care ai vrea să intri. Și totuși, puține sunt bunătățile comparabile cu cele pregătite în casă. De-asta avem o rețetă simplă și rapidă, care să mai răcorească zilele toride.

Dă startul prin a face două echipe: cea a albușurilor și cea a gălbenușurilor. Bate rapid albușurile spumă, cu un varf de sare. Mixează gălbenușurile cu zahăr timp de 2-3 minute. Adaugă grișul, spuma de albușuri și migdalele și amestecă ușor, până se omogenizează. 

Unge cu unt și tapetează cu griș o tavă mică (25x15 cm), apoi toarnă compoziția. Dă la cuptor vreme de 25-30 de minute, la foc de 180o C. Amestecă laptele cu zahărul vanilat, iar când prăjitura este rumena si frumoasa, fără să scoți tava din cuptor și fără să închizi focul, toarnă amestecul de lapte peste ea. Mai lasă 3 minute la cuptor, până se absoarbe laptele.

Stinge focul si mai lasă bunătatea să se odihnească în cuptor câteva minute. Scoate-o apoi să se răcorească la temperatura camerei.  Porționeaz-o și garnisește-o cu frișcă și fructe din dulceață.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Lasă prăjitură să se răcească, apoi o poți tăia felii.

Alte rețete