40 de minute

Pentru aluat:

O cană și jumătate de făină 000 Raftul bunicii

70g de unt moale

1/3 cană de zahăr

Un vârf de cuțit de sare

Un pliculeț zahăr vanilat

Pentru topping:

3 linguri de făină 000 Raftul bunicii

3 ouă

O cană de zahăr

3 linguri de zeamă de lămâie proaspătă

O cană și jumătate de zmeură proaspătă

Zahăr vanilat pentru pudrat

Felii de lămâie, zmeură întreagă și mentă (opțional) pentru decor

Ca să faci această prăjitură răcoroasă de vară pentru cei dragi, ai nevoie de multă dragoste și un pic de răbdare. Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Într-o tavă pătrată, așază hârtia de copt și tapeteaz-o cu făină, ca prăjitura ta să nu se lipească. Păstrează marginile hârtiei de copt puțin ridicate pentru a o îndepărta cu ușurință din tavă atunci când este gata.

Într-un bol, mixează la viteză mică untul și zahărul, adaugă făina și amestecă până se omogenizează și compoziția ta se transformă, ca prin magie, într-un aluat numai bun de dat la copt. Întinde-l cu grijă în tava de copt și lasă-l la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 minute.

Între timp, pregătește deliciosul topping. În bolul mixerului, amestecă ouăle și zahărul până devin un amestec omogen. Adaugă apoi făina și amestecă. Completează cu zeama de lămâie și zmeura proaspătă. Ai grijă să strivești puțin zmeura când amesteci, ca aroma ei proaspătă să poată fi distribuită egal pe toată suprafața prăjiturii.

Înarmată cu o mănușă de copt, scoate cu atenție aluatul proaspăt rumenit din cuptor și toarnă toppingul de zmeură peste crustă. Apoi, pune prăjitura la loc în cuptor pentru încă 20 de minute.

Ce mai trebuie acum? Puțină răbdare! Chiar dacă în casă miroase delicios și va fi greu să te abții, lasă prăjitura să se răcească de tot și presară-i deasupra un praf de zahăr. Pentru a o tăia mai ușor, îndepărtează prăjitura din tavă folosindu-te de marginile ridicate ale hârtiei de copt.

O poți orna cu felii de lămâie, zmeură întreagă și frunze de mentă chiar înainte de a o servi.

Servește-o rece. E minunată!

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Ai grijă să strivești puțin zmeura când amesteci, ca aroma ei proaspătă să poată fi distribuită egal pe toată suprafața prăjiturii.

Alte rețete