1 oră și 10 minute

2 căni cu făină 000 Raftul bunicii

2 linguri de zahăr

1 linguriță și jumătate praf de copt

jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu

jumătate de linguriță sare

1 cană de lapte bătut

1 ou

1/4 cană de unt topit

1 cană și încă un sfert de brânză Cheddar rasă

2 linguri de ceapă verde proaspătă mărunțită

1 cană dovlecel ras, scurs de zeamă

Cine spune că toate checurile din lume sunt dulci? Uneori, un chec sărat cu brânză și dovlecel merge de minune și ca aperitiv și ca mic-dejun! Ți-ai suflecat deja mânecile, să-l pregătim împreună pentru cei mici?

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 de grade și amestecă, între timp, într-un castron încăpător făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul. Separat, într-un bol de mărime potrivită, mixează laptele bătut și oul. Toarnă deasupra lor untul topit și amestecă-le bine, bine.

Știi deja ce urmează: adaugă amestecul cu laptele bătut peste cel cu făină, cu grijă, să nu mixezi foarte tare aluatul. Presară brânza Cheddar rasă, dovlecelul bine scurs de zeamă și ceapa verde mărunțită.

Tapetează o formă de copt pentru chec cu hârtie specială și toarnă aluatul, gata să-l dai la cuptor pentru o oră. Când s-a rumenit la suprafață și în bucătărie miroase foarte apetisant, checul tău e aproape gata! Ca să fii sigură, înțeapă-l cu o scobitoare în mijloc. Dacă scoți scobitoarea curată, înseamnă că aluatul tău s-a copt omogen și e numai bun de servit la masă. Așteaptă doar să se răcească, ornează-l cu salată verde și servește-l cu cei dragi. E minunat!

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Ca să fii sigură că e gata, înțeapă checul cu o scobitoare în mijloc. Dacă scoți scobitoarea curată, înseamnă că aluatul tău s-a copt omogen.

Alte rețete